Taalcafé Maasbracht neemt initiatief om zwerfafval op te ruimen

Foto: Thirdman - Pexels (CCO-Public Domain)

MAASBRACHT – Op woensdag 8 mei gaan de deelnemers en vrijwilligers van Taalcafé Maasbracht van 10.00 uur tot 11.30 uur de straten van Maasbracht schoonmaken. Zij zullen zich inzetten om het gevonden zwerfafval op te ruimen en zo bijdragen aan een schonere en mooiere omgeving.

De gemeente Maasgouw steunt deze opruimactie en stelt daarvoor het benodigde materiaal ter beschikking, van afvalzakken, karren, prikstokken tot hesjes en handschoenen.

Taalcafé
Het Taalcafé biedt een leuke, ontspannen manier om de Nederlandse taal te oefenen. In een gezellige sfeer praten de deelnemers met elkaar over alledaagse onderwerpen, zoals werk, eten en drinken, hobby’s en gezondheid. Ook spelen ze dan woordspellen en bespreken actuele thema’s uit de krant of het nieuws. Het is voor iedereen, die beter Nederlands wil leren en ervaring kan gebruiken met het spreken ervan. Daarbij maakt het niet uit of je anderstalig bent of hier geboren en getogen. Het is een plek, waar iedereen welkom is en elkaar kan ondersteunen in het leren van de Nederlandse taal.

Aanmelden
Deelnemen aan het Taalcafé is gratis. Voor meer informatie en aanmeldingen, neem contact op met Gaby Hellenbrand van Bibliocenter. Bel naar telefoonnummer 088-243.20.05 of stuur een email naar [email protected]. Online aanmelden kan ook, via www.bibliocenter.nl/agenda.

De opruimactie begint bij Buurtcentrum De Spil, aan de Suikerdoossingel 55 in Maasbracht en duurt van 10.00 uur tot 11.30 uur.

Cookieinstellingen