E-waste Race: basisschoolkinderen enthousiast in Maasgouw

Foto: Facebook gemeente Maasgouw

MAASGOUW – De scholieren van basisscholen in Maasgouw zitten midden in de E-waste Race en zijn heel enthousiast bezig. Het verzamelen van elektronisch afval gaat bijzonder goed: maar liefst 8.247 elektronische apparaten zijn al ingezameld.

Dit is een behoorlijke prestatie én het is geweldig om te zien hoe actief iedereen hieraan meedoet.

Jeugdjournaal en L1 Radio
In Maasgouw zijn drie basisscholen in de race om het meeste e-waste te verzamelen: Sint Medardus in Wessem, De Koningsspil in Thorn en Triangel in Linne. De Koningsspil heeft zelfs de uitzending van het Jeugdjournaal gehaald. En basisschool Triangel vertelde op L1 Radio over de E-waste Race. Leuk om dit terug te kijken of te luisteren.

Met de klas
Woont u dus in de buurt van een van de deelnemende scholen? Help ook mee en laat uw apparaten ophalen. U kunt uw klein elektronisch afval nog tot en met donderdag 28 maart aanbieden, via de webpagina ewasterace.nl. De leerlingen komen de spullen dan bij u thuis ophalen. Zij krijgen niet alleen punten voor het ingezamelde E-waste, maar ook als ze iets laten repareren bij een Repair Café. De school met de meeste punten wint een geldcheque om iets leuks of duurzaams met de klas te ondernemen.

Cookieinstellingen