MAASGOUW - Het nieuwe zomerprogramma ‘Rudolph’s Tour door Nederland’ is vanaf maandag 9 oktober, elke werkdag om 18.00 uur te zien op 24Kitchen. In vijfentwintig afleveringen neemt Meesterkok en
Meester Patissier Rudolph van Veen de kijkers mee op een culinaire ontdekkingsreis.
Rudolph’s Bakery
Dit jaar reist hij langs de twaalf provincies van Nederland. Daarbij laat hij zich inspireren door bekende én minder bekende chefs, patissiers, kwekers én andere experts op het gebied van eten. Deze gepassioneerde culinaire specialisten laten hem zowel zien als proeven en ervaren wat hun
provincie te bieden heeft. Elke aflevering begint Rudolph met een bezoek aan een locatie in één van de twaalf provincies. En eindigt in zijn welbekende ‘Bakery’, waar hij zijn ervaringen van het bezoek verwerkt in een heerlijk recept.
Provincies Zo gaat Rudolph in de provincie
Limburg niet alleen langs bij
Luuk Renckens, de
eigenaar van ‘Pralínea Chocolaterie’ in
Maastricht. Maar ook bij
chef-kok Hans van Wolde van restaurant ‘Brut172’ in
Reijmerstok én chef-kok Margot Reuten van restaurant ‘Da Vinci’ in
Maasbracht. Zijn bezoeken variëren van een kennismaking met de beste teler van het bekende ‘witte goud’ in Limburg. Een bezoek aan de enige familie in Nederland die nog volgens een oeroude techniek ansjovis in de Oosterschelde vangt. Tot een ontmoeting met een boer c.q. kok in Flevoland. Deze neemt hem mee op een zoektocht naar moerasandijvie en leert hem de veelzijdigheid van deze bijzondere groente kennen.
Smaken
Uiteraard maakt de Meester Patissier door het hele land ook kennis met diverse collega-patissiers. Elk van hen is weer gespecialiseerd in andere technieken en smaken. Kortom, een bijzonder reis- en kookprogramma, dat de verrassende culinaire veelzijdigheid van Nederland laat zien.