Maasbracht wil strategische positie binnenhaven behouden

Foto: Facebook Scheepswerf Maasbracht

MAASBRACHT – De binnenhaven van Maasbracht, traditioneel één van de grootste binnenhavens van Nederland, neemt een strategische positie in binnen de logistieke Corridor Zuidoost Nederland.

Om die goede concurrentiepositie in de toekomst te behouden werken overheden en marktpartijen, vanuit het Programma Goederenvervoercorridors, gezamenlijk aan de duurzame ontwikkeling en optimalisatie.

Ondersteuning
Het initiatief kwam van Tullemans Oliehandel. Het bedrijf heeft voor dit grote onderzoekstraject de dochtermaatschappij Revitalisering Binnenhaven Maasbracht BV opgericht. De focus bij het revitaliseren van de binnenhaven is gericht op het omvormen van het huidige bunkerstation tot een Clean Energy Hub (CEH) én het duurzaam versterken van de scheepsbouweconomie, door revitalisering van de huidige scheepswerf. Voor het onderzoek dat nodig is voor revitalisering van de binnenhaven heeft de Europese Commissie in Brussel een subsidie verstrekt. De provincie Limburg, de gemeente Maasgouw en Rijkswaterstaat ondersteunen dit onderzoeksproject, dat ongeveer drie jaar in beslag zal nemen.

Bestemmingsplan
De huidige scheepswerf voldoet niet meer aan de hedendaagse eisen. Er dient te worden geïnvesteerd in faciliteiten, zo is de opvatting. Om deze investeringen te kunnen doen is het noodzakelijk om het bestemmingsplan op een aantal punten te wijzigen. Die wijziging is momenteel in voorbereiding.

Informatiebijeenkomst
Er wordt een informatiebijeenkomst gehouden waar belangstellenden worden geïnformeerd over de beoogde ontwikkeling en het in voorbereiding zijnde bestemmingsplan. Daarbij is ook ruimte voor suggesties en aandachtspunten. Verder worden bezoekers geïnformeerd over het vervolgproces en is er de mogelijkheid tot het stellen van vragen. De informatiebijeenkomst vindt plaats op dinsdag 4 april en wordt gehouden op de locatie van de scheepswerf, aan de Bunkerhaven 5 in Maasbracht. Vanuit praktisch oogpunt wordt aan belangstellenden verzocht om zich aan te melden en hierbij een keuze te maken uit
de volgende tijdsblokken:

• 17.15 uur – 18.15 uur
• 18.30 uur – 19.30 uur
• 19.45 uur – 20.45 uur

Aanmelden kan via e-mail: [email protected]. Per tijdsblok kunnen maximaal 25 personen deelnemen. Indien een tijdsblok vol is, wordt per e-mail contact opgenomen om een alternatief moment te bespreken. Verzoek is om bij aanmelding naam, e-mailadres en de eerste en tweede voorkeur voor een tijdsblok aan te geven. Persoonlijke gegevens worden uitsluitend gebruikt voor de aanmeldingsprocedure. U ontvangt een bevestiging per mail. Voor vragen vooraf kunt u mailen naar Kragten: [email protected]

Cookieinstellingen