Meldingen van vliegenoverlast in Maasgouw

Foto: Pixabay-Buntysmum (CC0-Public Domain)

MAASGOUW – De afgelopen tijd krijgt de gemeente Maasgouw veel meldingen van overlast door vliegen.

Een vliegenplaag ontstaat vooral in de zomer en kent verschillende oorzaken. Zo komen dikke blauwgroen vleesvliegen in de zomer vooral af op organisch afval in de kliko en op kadavers van dieren.

Plaag
Vliegen komen vroeg of laat ook af op voedsel dat binnen op tafel of het aanrecht ligt en op de pedaalemmer in de keuken. Een vliegenplaag binnen kan erg veel hinder opleveren. Maar wanneer is er echt sprake van? Als er maar een paar vliegen of enkele tientallen rondvliegen, dan kunnen we niet echt van een plaag spreken. Zijn het er honderden of zelfs duizenden, dan wordt het een heel ander verhaal.

Vriezer
De oorzaak van een vliegenplaag buiten ligt vaak bij een kadaver van een dier dat, zonder dat je het misschien weet, bij jou om de hoek ligt. Of verstopt onder bladeren of sprokkelhout. Misschien staat er wel een container open in de buurt waar veel organisch materiaal is weggegooid, zoals etensresten. Of heb je zelf je vriezer opgeruimd en de inhoud in je kliko gegooid? Al komt daar maar één vlieg op af: binnen een dag kan je hele kliko dan onder de maden zitten. En is het warm weer, dan heb je binnen een week een vliegenplaag.

Melden
Heeft u ook ernstige overlast door vliegen? Meld dit dan bij de gemeente. Alleen zo krijgt zij zicht op een eventuele bron. U kunt een melding doen door een e-mail te sturen naar [email protected].

Cookieinstellingen