Adam K. vier jaar achter de tralies voor steekpartij op vakantiepark Boschmolenplas

Foto: John Hölsgens

ROERMOND – Adam K. (27) is door de rechtbank in Roermond veroordeeld tot vier jaar cel. K. bekende in de nacht van oud op nieuw op vakantiepark Boschmolenplas in Heel zijn 24-jarige slachtoffer te hebben gestoken. Volgens K. was dat uit zelfverdediging.

Het leven van het slachtoffer hing aan een zijden draadje, maar hij overleefde de aanval.

Vechtpartij
De rechtbank acht bewezen dat K. zijn slachtoffer driemaal opzettelijk in de romp stak. Dat er alcohol in het spel was, bleek voor de rechter geen reden om milder te straffen. Dat de door het Openbaar Ministerie geëiste vijf jaar cel niet volledig werd overgenomen, lag aan de vechtpartij die aan de poging tot doodslag vooraf ging.

Drank
De verklaringen daarover van de getuigen lopen uiteen. Wat vaststaat is dat er veel sterke drank werd genuttigd door de zes aanwezige Polen. K. zou in een jolige bui gestoeid hebben met één van de aanwezigen, waarna het latere slachtoffer zich ermee bemoeide. Hij zou K. ernstig mishandeld hebben. Volgens een aanwezige getuige pakte K. vervolgens op de benedenverdieping twee messen en stak hij het slachtoffer in de badkamer in zijn rug.

Niet aannemelijk
Volgens zijn eigen verklaring pakte K. de messen omdat hij zich niet veilig voelde. In de badkamer zou hij geduwd zijn en zou hij tijdens zijn val het slachtoffer hebben geraakt. De rechter achtte die verklaring niet aannemelijk.

Cookieinstellingen