YouTuber uit Linne samen met kompaan opgepakt op geheime Amerikaanse luchtmachtbasis

Area 51
Area 51
Foto: Pixabay - MartinStr (CC0-Public Domain)

LINNE/NEVADA – De Amerikaanse politie heeft twee Nederlanders gearresteerd, die de geheime basis Area 51 wilden betreden. Één van hen is de 20-jarige Ties Granzier uit Linne.

Het duo werd dinsdag aangehouden in hun auto toen ze al enkele kilometers het terrein waren binnengedrongen. Naast Granzier gaat het om Govert Sweep (21) uit Boxmeer.

YouTube
Granzier verklaarde dat hij een video voor zijn YouTube-kanaal wilde maken. De politie trof dan ook enkele camera’s, een drone en al gemaakte opnames van het terrein aan. De Nederlanders werden daarop gearresteerd en vastgezet in de gevangenis van Nye County bij Las Vegas.

Aliens
Area 51 is een geheime testlocatie van de Amerikaanse luchtmacht, waarover geruchten gaan dat er buitenaardse ruimteschepen en ‘aliens’ worden bewaard. In januari werd nog een man neergeschoten die zich onbevoegd op het terrein had begeven. Inmiddels zijn de twee Nederlandse YouTubers  op borgtocht vrijgelaten. Ze moesten daarvoor volgens het Algemeen Dagblad 500 dollar betalen. Volgens persbureau ANP moeten de twee maandag voor de rechter verschijnen. Ze krijgen bijstand van het ministerie van Buitenlandse Zaken.

 

Cookieinstellingen