Gastgezinnen gezocht voor internationale scholieren uit de hele wereld

Foto: AFS

MAASGOUW – Wil jij weten hoe de wereld eruit ziet? Dat kan nu aan je eigen keukentafel. Vanuit alle windstreken van de wereld komen er in augustus jongeren tussen de 16 en de 18 naar Nederland. Zij komen om de Nederlands cultuur te leren kennen, maar vertellen ook graag wat over waar ze vandaan komen.

De jongeren gaan naar een Nederlandse middelbare school en leren de Nederlandse en Limburgse cultuur van binnenuit.

AFS
AFS Interculturele Programma’s is een van de oudste en grootste internationale uitwisselingsorganisatie die jongeren deze kans biedt te integreren in een andere cultuur. AFS bestaat sinds 1914 en is actief in meer dan 50 landen over de hele wereld. De organisatie steunt op meer dan 50.000 lokale vrijwilligers, wereldwijd. Dit maakt AFS ook tot één van de grotere vrijwilligersorganisaties in de wereld. Onder oud AFS’ers zitten presidenten en astronauten.

Ervaring
AFS biedt geen financiële vergoeding voor het gastgezin. Maar er zijn veel voordelen aan gastgezin worden. Leer jezelf beter kennen door de ogen van een ander, uit een ander land. Je zult versteld staan hoeveel je als vanzelfsprekend aanneemt (en niet is). Deel onze mooie cultuur en wordt zo meer wereldburger. De studenten maken het dagelijkse leven kleurrijker. Jullie krijgt een schat aan interculturele ervaring en in veel gevallen een hechte, internationale vriendschapsband voor het leven.

Contact
Plaatsing gebeurt vanaf augustus voor 3 of 10 maanden. Zelf als uitwisselingsstudent naar een gastgezin het buitenland? Neem dan contact op via www.afs.nl, [email protected] of 085-0471525

Cookieinstellingen