Lintjesregen 2019: drie Leden in de Orde van Oranje Nassau in Maasgouw

Foto: John Hölsgens

MAASGOUW – De Lintjesregen 2019 heeft in de gemeente Maasgouw drie mensen een Koninklijke onderscheiding bezorgd.

Zij ontvingen uit handen van burgemeester Strous de versierselen die horen bij hun benoeming tot Lid in de Orde van Oranje Nassau.

Stichting Open Inloop
Allereerst was er de onderscheiding voor mevrouw Els Heijnen-Smeets (70) uit Beegden. Van 1980 tot 1985 was zij bestuurslid van peuterspeelzaal ‘De Bibelebontseberg’  in Beegden. Daarnaast is zij sinds 1980 organisator en hoofdcollectant van de lokale Nierstichting en de gebundelde collecte. Vanaf 1986 is mevrouw Heijnen ook vrijwilliger bij de nostalgische modeshow Beegden en van 1988 tot 1995 organiseerde zij gezinsmissen voor de basisschool. Tevens was zij mede-oprichter en secretaresse van toneelvereniging Blutz. Vanaf 2007 is mevrouw verder bestuurslid en activiteitencoördinator van de Stichting Open Inloop Beegden en sinds 2012 ook vrijwilliger van de Stichting Jeugdwerk ‘De Drammertjes’.

Kindervakantiewerk
Ook de heer Herman Claessen, eveneens uit Beegden en 69 jaar oud, werd benoemd tot Lid in de orde van Oranje Nassau. Hij voerde vanaf 1974 tot 2005 de redactie van het clubblad van de voetbalclub. Sinds 1985 is de heer Claessen bestuurslid en vrijwilliger bij Kindervakantiewerk Beegden en sinds 1992 ook vrijwilliger bij de Stichting ‘De Jokers Bieëgdje’.  Vanaf 1993 functioneert hij, ook al op vrijwilliger basis, bij Harmonie Crescendo Beegden en vanaf 2004 is hij lid van de Werkgroep BBC. Daarnaast is Claessen sinds 2011 secretaris van de Stichting Open Inloop Beegden. Bovendien heeft hij zich ook als vrijwilliger ingezet voor de Stichting Sportieve Recreatie, de Tennisclub Beegden en de schutterij Sint Sebastianusgilde.

Crescendo
Ook de derde decorandus komt uit Beegden: de heer Peter Tobben (62). Hij is sinds 1988 secretaris en vrijwilliger bij schutterij Sint Sebastianusgilde Beegden. Bovendien zet de heer Tobben zich ook als vrijwilliger in bij diverse activiteiten van Harmonie Crescendo en bij het onderling helpen van de Beegdense verenigingen.

Cookieinstellingen