Nieuwe Coöperatie Duurzaam Maasgouw gaat zich richten op energie

Foto: Pixabay - MariaGodfrida (CC0-Public Domain)

MAASGOUW – Hoewel de officiële aftrap nog moet volgen, is de Coöperatie Duurzaam Maasgouw van start gegaan.

Op de website van het burgerinitietief worden de inwoners van Maasgouw uitgenodigd deel te nemen in de coöperatie en werk te maken van bijvoorbeeld energiebesparing.

Onafhankelijk
De Coöperatie Duurzaam Maasgouw is opgericht door een aantal inwoners van Maasgouw, heeft geen commerciële belangen of winstoogmerk en is onafhankelijk. Duurzaamheid is natuurlijk een breed thema, waaraan op veel manieren bij te dragen is. Gezien de actualiteit van een duurzame toekomst en de politieke agenda geeft de coöperatie prioriteit aan het thema energie.

Bewust maken
Te denken valt aan minder energiegebruik, minder emissies, beter wooncomfort of minder en lagere terugkerende kosten. Iedereen wordt bijna dagelijks geconfronteerd met aangeprezen oplossingen voor de energietransitie, maar vaak met commerciële of politieke bedoelingen. De coöperatie wil mensen bewust maken van de energieprestatie van hun woning, onafhankelijke voorlichting geven over mogelijke opties voor vermindering van energieverliezen, opties voor een efficiënter energiegebruik en energieopwekking, opties voor energieopwekking én opties voor collectief opgewekte energie.

Cookieinstellingen