Gemeente roept dringend op niet langer op het trottoir te parkeren

Foto: Pixabay - photosforyou (CC0-Public Domain)

MAASGOUW – De gemeente Maasgouw constateert dat er regelmatig auto’s geheel of gedeeltelijk op het trottoir geparkeerd worden.

Soms gebeurt dat voor kortere duur, om te laden of te lossen. Maar soms ook om langdurig te parkeren.

Verharding
Het is echter verboden het trottoir anders te gebruiken dan waarvoor het bedoeld is. En dat is alléén voor de voetgangers dus én voor degenen die gebruik moeten maken van hulpmiddelen als rolstoel, rollator en kinderwagen. Het trottoir kan uit meerdere soorten verhardingen bestaan, maar in het algemeen kan gesteld worden dat – ook zonder een aparte aanduiding ter plaatse – betontegels altijd als trottoir aangemerkt worden. Een hoogteverschil tussen rijweg en trottoir is vaak, maar niet altijd aanwezig.

Kosten
Door auto’s wordt het trottoir regelmatig beschadigd en voor gebruikers geblokkeerd, waardoor gevaarlijke situaties kunnen ontstaan. Het herstel kost de gemeente (en dus ook de inwoners) extra geld. Maar vooral de veiligheid voor de weggebruikers is in het geding, doordat voetgangers moeten oversteken of uitwijken naar de rijbaan.

Veiligheid
De gemeente roept dan ook dringend op geen auto’s op de stoep te plaatsen en deze vrij te laten voor de voetgangers, jong en oud. Zo kan iedereen bijdragen aan een verkeers- en sociaalveilige omgeving.

Cookieinstellingen