Kinderburgemeester en raadsleden kinderraad nemen afscheid

Foto: Facebbook gemeente Maasgouw

MAASGOUW – Op 12 juni nam de twaalfjarige Lars Boonen afscheid als kinderburgemeester en gaf zijn ambtsketen, met daarop de symbolen van de Global Goals, terug aan burgemeester Dion Schneider.

Bijna drie jaar lang stond hij aan het hoofd van de kinderraad en gaf acte de présence bij belangrijke gebeurtenissen, zoals Koningsdag en de intocht van Sinterklaas. De openingsceremonie tijdens Den Daag van Linne was zijn allerlaatste officiële optreden als kinderburgemeester.

Afscheid
Burgemeester Schneider bedankte zowel hem als de leden van de kinderraad voor hun inzet en samenwerking. Want er werd ook afscheid genomen van een aantal kinderraadsleden, die volgend jaar naar de middelbare school gaan. De kinderen gaven aan, dat zij het leuk hadden gevonden om in de raad te zitten.

Global Goals
De kinderraad is samengesteld uit kinderen uit groep 7 en 8 van alle reguliere basisscholen van Maasgouw. Elk jaar kiezen de kinderraadsleden een thema waar zij zich extra voor inzetten. Dit thema wordt gekozen uit de Global Goals, ook wel bekend als de Duurzame Ontwikkelingsdoelen die de Verenigde Naties hebben vastgesteld. Deze doelen zijn bedoeld om tegen 2030 een einde te maken aan armoede, de planeet te beschermen én vrede en welvaart voor iedereen te bevorderen. Dit jaar heeft de kinderraad zich extra ingezet voor het thema Klimaat.

Nieuw
Volgend schooljaar worden opnieuw kinderraadsleden gekozen uit groep 7 van de basisscholen in Maasgouw die aan de kinderraad meedoen. Deze nieuwe raadsleden zullen dan de raad weer aanvullen. Wie de nieuwe kinderburgemeester wordt, is nog niet bekend. Meer informatie over de kinderraad, vindt u op www.gemeentemaasgouw.nl/kinderraad.

*Op de foto: kinderburgemeester Lars (rechts), Juliette, Tess, Vince, Dani en Bente, die afscheid namen. De kinderraadsleden Lars en Emmy staan er niet op.

Cookieinstellingen