4 Excursies over biodiversiteit in Maasgouw

Foto: Facebook gemeente Maasgouw

MAASGOUW – Gemeente Maasgouw beheert haar plantsoenen zo veel mogelijk ecologisch. Of zoals het in het groenbeleid is omschreven: ‘ecologisch waar het kan, aangeharkt waar het moet’. En het werkt. Sommige groenvoorzieningen zijn inmiddels echte hotspots voor biodiversiteit. Zo komen er ruim 180 soorten wilde bijen voor. En staan er bijzondere planten, zoals echte koekoeksbloem, grote ratelaar en kleine pimpernel.

De gemeente laat u dit graag zien en organiseert daarom samen met Landschapsvereniging De Kringloop de excursies biodiversiteit.

Excursies biodiversiteit
De vier bijeenkomsten duren van 9.30 uur tot 12.00 uur en vinden plaats op:

  • zondag 9 juni in Brachterbeek: start vanaf parkeerterrein gemeenschapshuis Baekerhoes. Aanmelden tot en met woensdag 5 juni;
  • zondag 7 juli in Beegden: start bij het parkeerterrein voetbalvelden. Aanmelden tot en met woensdag 3 juli;
  • zondag 28 juli in Stevensweert: start parkeerterrein Sportlaan. Aanmelden tot en met woensdag 24 juli;
  • zondag 18 augustus in Heel: start bij ingang basisschool. Aanmelden tot en met woensdag 14 augustus.

Interesse
Wilt u aan zo’n excursie deelnemen en kennismaken met biodiversiteit? Meld u dan aan via het online formulier. Heeft u vragen? Neem dan contact op met John van den Berg en stuur een e-mail naar [email protected].

Let op: het aantal plekken is beperkt en aanmelden kan voor slechts één excursie. Deelname is gratis voor inwoners van Maasgouw.

Cookieinstellingen