Koningsdag: viering in Beegden op 27 april

Foto: M. van Leipsig

BEEGDEN – Op Koningsdag organiseren Stichting Kinderfeesten Beegden (SKB) en Stichting Kindervakantiewerk (KVW) weer een ouderwets en oergezellig Oranjefeest voor alle peuters, kleuters en basisschoolleerlingen uit Beegden.

Alle kinderen, ouders en overige belangstellenden worden om 11.00 uur ’s ochtends verwacht op het Dorpsplein. Speciaal voor Koningsdag, mag elk kind verkleed komen, het liefst met een feestelijk versierde fiets, step of ander voertuig. Deelname is uiteraard gratis voor alle kinderen uit Beegden, tot en met groep 8. Vooraf aanmelden is niet nodig.

Bonte stoet
Hierna vertrekt de bonte stoet naar Gemeenschapshuis ’t Leuke, onder feestelijke begeleiding van Harmonie Crescendo en Schutterij St. Sebastianus-Gilde. Tijdens en na de route – via de Veldstraat, Duinenberg, Bosveld, Bosstraat en Leukenstraat – beoordelen juryleden alle creaties; want uiteraard maken de mooiste versier- en verkleedcreaties kans op een cadeaubon.

Spellencircuit
Aansluitend krijgen alle deelnemers een stempelkaart om een spellencircuit te doorlopen. Op de grasvelden, het achterterras en in de grote zaal zijn veel spellen uitgezet. De jongste kinderen kunnen samen met hun ouders deelnemen. De oudere kinderen kunnen, als zij dit graag willen, de spellen zelfstandig spelen. Iedereen mag zich feestelijk laten schminken voor het Oranjefeest. Bovendien ontvangen de deelnemende kinderen een bon voor een lekker broodje knakworst en een glaasje ranja. Of eigenlijk Oranja.

Alle deelnemers krijgen bij inlevering van de stempelkaart een leuke attentie. En de beste scores worden bij de feestelijke afsluiting beloond met een cadeaubon.

Samen vieren
Belangstellenden zijn natuurlijk van harte welkom in het gemeenschapshuis en op het achterterras van ’t Leuke, onder het genot van een drankje en een broodje. Dus… hang thuis de vlag uit. Kom van 11.00 uur tot 14.00 uur een kijkje of drankje nemen in gemeenschapshuis ’t Leuke en vier deze Koningsdag weer gezellig samen met iedereen.

Cookieinstellingen