Nieuw winkelhart Heel: Inwoners enthousiast over plannen

Foto: Webpagina gemeente Maasgouw

HEEL – Wat vindt u van de plannen voor het nieuwe winkelhart Heel? Dat was de centrale vraag in de enquête waaraan 245 gebruikers van het winkelcentrum in Heel deelnamen. Zij waren overwegend positief over de herinrichtingsplannen die nu zijn uitgewerkt.

Wat maakt het huidige winkelcentrum zo aantrekkelijk? En wat vinden de inwoners ervan?

Gemeenschapsgevoel
Allereerst waarderen bezoekers de uitstekende bereikbaarheid en het ruime parkeeraanbod. Bovendien zijn ze blij met het diverse aanbod aan winkels, zoals onder meer een supermarkt die in de dagelijkse behoeften voorziet. Ook vervult het winkelgebied een sociale rol, waar mensen samenkomen en het gemeenschapsgevoel versterken.

Uitstraling
Welke verbeterpunten zijn er? Uiteraard zijn er altijd verbeteringen mogelijk. Zo hebben veel inwoners aangegeven, dat ze graag een uitgebreider winkelaanbod zien. Met bijvoorbeeld nog een drogisterij en een extra supermarkt. Ook zijn horecagelegenheden een welkome toevoeging. Daarnaast willen zij een betere uitstraling van het winkelcentrum, maar wel met behoud van het karakteristieke dorpsgevoel.

Suggesties
Voor de herinrichting en een betere verkeersveiligheid hebben inwoners enkele waardevolle suggesties gedaan. Zo pleiten zij voor het verkeersluw maken van de Dorpsstraat en het creëren van een echt plein op het Wilhelminaplein. Deze initiatieven kunnen de beleving van het winkelgebied versterken en de verkeersveiligheid vergroten.

Belang van inspraak
Wethouder Tim Snijckers benadrukt het belang van luisteren naar de lokale gemeenschap. ‘Het onderzoek geeft ons waardevolle inzichten in de behoeften en verwachtingen van de inwoners. Het is essentieel dat het nieuwe winkelhart niet alleen functioneel is, maar ook aansluit bij onze identiteit en behoeften.’

Hoe nu verder
In juli 2024 neemt de gemeenteraad een besluit over het definitieve plan voor het nieuwe winkelgebied en de benodigde financiële bijdrage van de gemeente. En tegelijkertijd vraagt gemeente Maasgouw een financiële bijdrage aan vanuit de subsidieregeling Impulsaanpak Winkelgebieden van het Rijk. Of deze subsidieaanvraag wordt toegekend is naar verwachting in september duidelijk. Als dat het geval is, kan doorgegaan worden met de volgende fase. Het opgestelde plan zal dan samen met de vastgoedpartners binnen het Winkelhart-project worden uitgewerkt tot een concreet ontwerp. Dit ontwerp moet uiterlijk eind 2025 gereed zijn.

Cookieinstellingen