Kinderraad presenteert acht projecten voor beter klimaat

Foto: webpagina gemeente Maasgouw

MAASGOUW – Tijdens de vergadering van de Kinderraad op 13 maart, presenteerden de kinderraadsleden onder meer diverse ideeën. Op school werken de kinderen met elkaar aan acht geweldige projecten, met als thema ‘iets doen voor een beter klimaat’.

Hoe belangrijk het klimaat voor hen is, blijkt wel uit al die projecten waarvoor de leerlingen zich inzetten.

Energie, natuur en water
Zo hebben Emmy en Lars op basisschool De Koningsspil in Thorn gewerkt aan een schooltuin en volop gezaaid. Ze hebben op school zelf drie tuinkassen in elkaar gezet, die nu al gevuld zijn.
Voor elke klas van De Maasparel in Stevensweert hebben Lisa en Evy superleuke insectenhotels besteld, die deelnemers van PSW gemaakt hebben. Deze gaan ze in de klas met milieuvriendelijke verf beschilderen.
Fem en Ghalye hebben met klasgenoten het park bij basisschool ’t Breerke in Maasbracht opgeruimd. De conciërge installeert een regenton. Ze hebben zelf posters gemaakt en zo iedereen, ook de meesters en juffen, bewust gemaakt om beter met energie om te gaan.
Bij De Toermalijn in Maasbracht hebben Vince, Bente en Claire aan leerlingen voorlichting gegeven over het scheiden van afval. Samen met RD Maasland zijn er op het schoolplein bakken geplaatst voor het scheiden van afval. Ook maken ze zelf compost van het bioafval.
Jente keek op Sint Martinus in Beegden welke apparaten echt niet meer konden. Hij wijst iedereen op zuinig omgaan met energie. Met ‘handlangers’ zorgde hij voor een tijdklok en een energiezuinige koelkast.
Met hulp van de buitendienst van de gemeente kwam er een wilgenhut bij basisschool De Sleye in Heel. Het ontwerp daarvan heeft Dani getekend. Omdat ze veel bloeiende planten met de hele klas planten, is het hele schoolplein nu een stuk groener en vriendelijker.
Lucas, Tess en Juliette hebben met de klas bij hun school De Triangel een opruimactie gehouden. En zo Linne een stukje mooier gemaakt. Het ging zelfs zo goed, dat ze dit nog eens gaan herhalen. Ook hebben ze bijen- en vogelhuisjes besteld, die ze in de klas gaan schilderen.
Sterre en Jasmijn hebben gewerkt aan beter omgaan met water. Dit vertellen zij ook in de klassen van hun school, Sint Medardus in Wessem. Daarnaast hebben ze een supergrote regenton in bestelling.

 

Cookieinstellingen