Groene speelplaats: opnieuw schoolplein omgetoverd

Foto: Facebook gemeente Maasgouw

THORN – De gemeente Maasgouw blijft zich inzetten om samen met scholen alle schoolpleinen om te toveren tot groene paradijzen. Een plek waar de natuur centraal staat. Het betekent meer avontuur en gezondheid voor zowel de kinderen als de docenten. En met deze missie is zij al goed op weg.

Afgelopen donderdag was basisschool De Koningsspil in Thorn aan de beurt. Onder de vlag van de Nationale Boomfeestdag, gingen de scholieren en wethouder Sjors Blomen enthousiast aan de slag. Samen plantten zij bomen, plaatsten struiken en zaaiden klaver.

Schaduw
‘Toen ik als kind in Thorn op school zat, was het ook al zoeken naar een plekje schaduw op het schoolplein’, aldus de wethouder. ‘Mooi dat dankzij alle inspanningen de kinderen nu de kans krijgen om lekker te spelen en in de schaduw van een boom te zitten. Dit voorkomt niet alleen hittestress. Maar het is ook nog eens goed voor de natuur en het bodemleven.’

Groene schoolpleinen
Naast de basisschool in Thorn, is het schoolplein van SBO Op de Tump in Heel al groener gemaakt. Ook wordt eraan gewerkt om het schoolplein van BS de Sleye in Heel van meer groen te voorzien. En zijn de eerste gesprekken gevoerd met basisschool Sint Martinus in Beegden.

Cookieinstellingen