Meer bewustzijn en begrip voor mentale en positieve gezondheid

13 okt 2023, 16:59 Gemeentenieuws
opgelucht 1
MAASGOUW – Op 3 oktober konden de inwoners van gemeente Maasgouw gratis naar Theater de Oranjerie in Roermond voor de theatervoorstelling ‘Opgelucht’. Een voorstelling om mentale gezondheid op een wel heel bijzondere manier bij hen onder de aandacht te brengen.
Actrice Vérie Thijssen nam de bezoekers mee op haar reis van het hoofd naar het hart. Tijdens de voorstelling bracht zij de boodschap op een luchtige manier, met mooie en herkenbare verhalen, muziek én een vleugje humor...
opgelucht 2
‘We willen meer bewustzijn en begrip creëren over mentale gezondheid,’ aldus wethouder Math Wilms, ‘want iedereen kan ermee te maken krijgen. Ik hoop, dat de mensen na het zien van de voorstelling ‘Opgelucht’ de boodschap naar hun eigen omgeving meenemen. Praat over je gevoel én vraag ook naar het gevoel van een ander. Dat is zo ontzettend belangrijk.’
Veerkracht
Positieve gezondheid gaat over een bredere kijk op gezondheid. De nadruk ligt hierbij voornamelijk op veerkracht, eigen regie en aanpassingsvermogen. Inwoners van Maasgouw kunnen gratis deelnemen aan een workshop over positieve gezondheid. De workshops zijn van 9.30 uur tot 12.30 uur en worden gehouden op 28 oktober , 3 november , 4 november én 10 november . Wilt u meer informatie of u aanmelden? Neem dan contact op met Sharon Wolfs, via [email protected] . Vermeld bij uw aanmelding uw woonplaats en welke dag u wilt deelnemen.
Bij het Sociaal wijkteam kunt u terecht met allerlei vragen. Zij denken met u mee, ondersteunen u en helpen u te zoeken naar een passende oplossing. Meer informatie over het Sociaal wijkteam vindt u op de webpagina: www.gemeentemaasgouw.nl/sociaal-wijkteam .