Oranje vlag staat symbool voor zonnige toekomst, vrij van geweld tegen vrouwen en meisjes

Foto: Facebook gemeente Maasgouw

MAASGOUW – De Orange the World vlag wappert bij het gemeentehuis in Maasgouw. Hiermee laat de gemeente zien medestander te zijn in de strijd tegen geweld ten aanzien van vrouwen.

De gemeente sluit zich daarmee ook aan bij de campagne ‘Orange the World’, met dit jaar preventie als thema.

Hulp
Wethouder Math Wilms: ‘Door de oranje vlag te hijsen vragen we aandacht voor vrouwen en meisjes die met geweld te maken hebben. Het hijsen van een vlag alleen is natuurlijk niet de oplossing. Maar op deze manier laten we zien dat zij er niet alleen voor staan. Daarom ook mijn oproep om hulp te vragen bij bijvoorbeeld Veilig Thuis.’ Deze organisatie is er namelijk voor iedereen die met (een vermoeden van) geweld te maken krijgt. Dit advies- en meldpunt is 24/7 gratis en anoniem te bereiken op 0800-2000. Of chat op werkdagen van 9.00 uur tot 17.00 uur via deze link.

Zonnig
Wereldwijd krijgt één op de drie vrouwen te maken met geweld. In Nederland is dat zelfs 45 procent van de vrouwen en meisjes. Met de campagne Orange the World is er over de hele wereld aandacht hiervoor. De campagne is gestart op 25 november – de Internationale Dag tegen Geweld tegen Vrouwen –  en eindigt op 10 december, de Internationale Mensenrechtendag. Tijdens deze periode worden er overal ter wereld gebouwen oranje verlicht en vlaggen gehesen. De kleur oranje staat symbool voor een zonnige toekomst, vrij van geweld tegen vrouwen en meisjes.

Bent u net als de gemeente Maasgouw medestander? Onderteken dan zeker ook de #medestanderpledge op orangetheworld.nl

Cookieinstellingen