‘Elke euro besteedt aan verduurzaming woning verdient zichzelf terug’

Foto: Facebook gemeente Maasgouw

MAASGOUW – Vanaf 1 november betalen huishoudens met een verzamelinkomen tot 45.014 euro per jaar geen rente, als ze een nieuwe energiebesparingslening aanvragen bij het Nationaal Warmtefonds.

Bij goedgekeurde aanvragen geldt de nul procent rente voor de volledige periode van de lening.

Laagdrempelig
Het is één van de regelingen voor de verduurzaming van woningen. Hiermee wil de gemeente haar inwoners verder stimuleren om energiebesparende maatregelen te nemen. Huishoudens die in aanmerking komen, betalen gedurende de gehele looptijd van hun lening geen rente, ongeacht de ontwikkeling op de kapitaalmarkt. Het is de bedoeling deze regeling twee jaar in stand te houden. Daarna evalueert het Rijk of de maatregel langer nodig is. Het Nationaal Warmtefonds wil verantwoord lenen voor verduurzaming laagdrempeliger maken voor bewoners en treft binnenkort meer regelingen hiervoor.

Energiebesparing
‘We weten dat elke euro die besteed wordt aan verduurzaming zichzelf terugverdient. Maar veel mensen hebben dat geld niet’, aldus minister De Jonge van Volkshuisvesting en Ruimtelijke Ordening. ‘Juist daarom is een renteloze lening bij het Nationaal Warmtefonds een uitkomst. Dit aanbod helpt gezinnen om de hoogte van de energierekening terug te dringen.’ Voor meer informatie over deze energiebesparingslening, klik op deze link. Als u meer wilt weten over energie besparen in uw woning, kijk op de webpagina van Duurzaam Bouwloket, of bel naar (0475)-22.20.04.

Cookieinstellingen