Meldpunt Zorgwekkend Gedrag: voor de juiste hulp

Foto: Pixabay - geralt (CC0-Public Domain)

MAASGOUW – Misschien schrik je van iemand op straat die in de war lijkt, of maak je je zorgen om een familielid dat niet meer voor zichzelf zorgt. Hoewel er in dat soort situaties geen spoed nodig is, bellen veel mensen de politie voor hulp. Maar eigenlijk kan een andere deskundige vaak beter helpen.

Daarom is er het Meldpunt Zorgwekkend Gedrag: zodat de persoon om wie jij je zorgen maakt de juiste hulp kan krijgen.

Deskundige
Via dit meldpunt kun je met een deskundige praten, bijvoorbeeld over die buurman die in de war lijkt en niet goed voor zichzelf of zijn huis zorgt. Of over een buurvrouw die steeds vaker met blote voeten op straat loopt en al een paar keer haar huissleutels kwijt was. Of over iemand waarvan je weet dat hij schulden heeft, die je steeds minder ziet en die zijn gordijnen dichthoudt.

Extra mogelijkheid
Het meldpunt biedt een extra mogelijkheid om je zorgen te uiten en advies in te winnen. Afhankelijk van de situatie kun je verschillende dingen doen. Het is mooi als mensen ook zelf proberen contact te maken met de mensen in de buurt waar ze zich zorgen over maken, of met de naasten van deze personen. Het is zeker niet de bedoeling dat persoonlijk contact met buurtbewoners voor alle situaties wordt vervangen door een telefoontje met het meldpunt.

Let op
Dus let op: het gaat over niet-acute zaken: bij acute crisis of gevaar is zoals gebruikelijk het nummer 112 beschikbaar. Het Meldpunt Zorgwekkend Gedrag is bereikbaar tijdens kantoortijden op het telefoonnummer 0800-1205.

Cookieinstellingen