Energietoeslag van 800 naar 1300 euro

Foto: Gemeente Maasgouw

MAASGOUW – De energiekosten zijn de afgelopen tijd enorm gestegen. Daarom is er de energietoeslag om u te helpen.

Over de verhoging van de eenmalige energietoeslag krijgt de gemeente veel vragen, want deze wordt namelijk binnenkort verhoogd van 800 euro naar 1300 euro, zo heeft het kabinet besloten.

Bijstandsnorm
Huishoudens met een minimuminkomen van 120 procent van de bijstandsnorm kunnen hiervan gebruikmaken. Indien u al 800 euro heeft ontvangen, dan krijgt u in september 2022 automatisch 500 euro als nabetaling van de gemeente. Bij nieuwe aanvragen vóór 1 september 2022, ontvangt u bij een toekenning van de eenmalige energietoeslag in eerste instantie slechts 800 euro. Maar ook hierbij volgt een automatische nabetaling in september. Heeft u ná 1 september 2022 een nieuwe aanvraag voor deze toeslag ingediend, dan wordt bij een toekenning direct het verhoogde bedrag van 1300 euro gehanteerd.

Toeslagen
De energietoeslag wordt niet als inkomen meegerekend. Daardoor heeft deze geen invloed op andere toeslagen, zoals bijvoorbeeld huur- of zorgtoeslag. Ook telt dit bedrag niet mee, als u kwijtschelding van de gemeentelijke belasting of de waterschapsbelasting aanvraagt. Lees hier meer over de energietoeslag.
Voor vragen kunt u mailen naar [email protected]. Of op werkdagen bellen naar Team Participatie van Servicecentrum MER via 0475–25.59.50.

Cookieinstellingen