Vertrek wethouder Lalieu na dertig jaar lokale politiek

Foto: Facebook gemeente Maasgouw

MAASGOUW – Sinds de herindeling in 2007 zat Johan Lalieu als wethouder voor Lokaal Belang onafgebroken in het college van gemeente Maasgouw. Na bijna dertig jaar lokale politiek neemt de 65-jarige Thornenaar op 12 mei afscheid.

In 1993 stapte hij namens de Groepering Stakenborg-Lalieu in de gemeenteraad van Thorn. Veertien jaar later werd Lalieu dus wethouder van de fusiegemeente Maasgouw.

Afstand
Openbare ruimte, economische zaken, recreatie en toerisme, natuur, milieu en water en integrale duurzaamheid; hij had het allemaal in zijn portefeuille. ‘De één kijkt ’s avonds tv, de ander leest stukken. Het voelde nooit als werk.’ zegt Lalieu nu. Van zijn nieuwe leven als pensionado heeft hij nog geen duidelijke voorstelling. ‘De komende tijd ga ik eerst afstand nemen van mijn werk. Genieten van mijn kinderen en kleinkinderen. Een verre reis maken. Lekker toeren in mijn Spider. En ondertussen rustig nadenken over wat ik ga doen. Een leven zonder mijn werk bij de gemeente, ik kan me er nog niks bij voorstellen. Het zal beslist even wennen worden, maar geloof me, dat komt wel goed. Mijn keuze is gemaakt. Te lang doorgaan als bestuurder is voor niemand goed.’

Cookieinstellingen