Gooi medicijnafval niet in de wc of gootsteen

Foto: Pixabay - frolicsomepl (CC0-Public Domain)

MAASBRACHT – Jaarlijks wordt ongeveer 1000 kilo aan medicijnen ingeleverd bij het milieupark in Maasbracht. Toch is dit nog lang niet alles.

Veel oude medicijnen worden in de wc of gootsteen gegooid. De resten van medicijnen zijn moeilijk uit het water te zuiveren. Het kost daardoor steeds meer moeite én geld om het water schoon en gezond te houden. Ook belandt er nog teveel aan medicijnen bij het gewone huisvuil.

Bijsluiters
Medicijnafval bestaat uit geneesmiddelen die u wel heeft ontvangen, maar niet heeft gebruikt. Bijvoorbeeld een restant van pillen in een strip, een overblijfsel zalf in een tube of hoestdrank in een flesje. Het gaat dan niet alleen om medicijnrestanten die u vanuit uw eigen apotheek hebt ontvangen, maar ook uit ziekenhuizen, drogist, internetapotheek of supermarkt. Bijsluiters, doosjes en verpakkingen zijn geen medicijnafval. Die kunnen bij het oud papier. Om te voorkomen dat uw persoonlijke gegevens ongevraagd bekend worden, verwijdert u uw naam en adresgegevens van de medicijnverpakkingen. Oude medicijnen kunt u het beste inleveren bij uw apotheek of bij de milieuparken in Maasbracht, Montfort en Roggel.

Cookieinstellingen