Eerste kinderraadsvergadering in Maasgouw live te volgen via internet

Foto: Facebook gemeente Maasgouw

MAASGOUW – Op 26 mei wordt de eerste vergadering van de kinderraad in Maasgouw gehouden. Deze is vanaf 15.00 uur live te volgen via de website van de gemeente Maasgouw.

Voor het eerst gaat de kinderraad aan de slag met echte raadsvoorstellen. Voor de raadsvergadering staan er interessante onderwerpen op de agenda. De fractie De Sleye heeft het raadsvoorstel Schoolstraat ingediend, de fractie De Toermalijn brengt een voorstel met uitgewerkt plan voor een moestuin en de Sint Martinus fractie komt met een motie genaamd Veiligheid rondom Scholen.

Werkwijze
Elke school vormt dus een eigen fractie. Elke fractie dient een voorstel in bij het ‘kindercollege’. Per vergadering komen er dan twee of drie voorstellen op de agenda. Tenminste één agendapunt wordt door de kinderraad zelf ingebracht. De gemeente kan ook een voorstel indienen. De drie kinderwethouders selecteren, onder begeleiding, twee voorstellen. Deze voorstellen worden verder uitgewerkt. Tijdens de raadsvergadering kiest de kinderraad uiteindelijk het allerbeste voorstel. Dit voorstel zal ook daadwerkelijk worden uitgevoerd.

Fractieondersteuning
In de kinderraad mogen per basisschool twee leerlingen uit groep 7 en/of groep 8 als raadslid meepraten en meedenken over het beleid van de gemeente. De overige kinderen van de klas of de gehele bovenbouw doen mee als fractieondersteuners en kunnen helpen om de vergaderingen voor te bereiden. De voorstellen zijn al in te zien via deze link. De kinderraadsvergadering is 26 mei te zien met deze link.

Cookieinstellingen