Digitale bijeenkomst mantelzorgers: omgaan met stress

Foto: Pixabay - Pexels (CC0-Public Domain)

MAASGOUW/ROERDALEN – Hoe ga je als mantelzorger om met stress? Dat is het onderwerp van een digitale bijeenkomst voor mantelzorgers uit Maasgouw en Roerdalen, op donderdag 20 mei van 19.30 tot 20.30 uur.

Een beetje spanning is goed, dat houdt ons scherp en alert. Maar als spanning doorslaat in stress, kan dit vervelende gevolgen hebben.

Emmer
Soms wordt er simpelweg te veel van een mantelzorger gevraagd en verwacht. Vaak willen wij zelf ook te veel. Alles lijkt dan tegen te zitten. De emmer wordt steeds voller en het lukt niet om onder die constante druk uit te komen. Je raakt dan vaker moe en sneller geïrriteerd. Ontspannen lukt niet meer en ’s avonds val je maar moeilijk in slaap omdat je blijft piekeren. Kortom: je kunt niet meer genieten. Stress wordt dan een probleem en zelfs ongezond. En dit heeft natuurlijk ook invloed in het zorgen voor de ander.

Programma
Tijdens de digitale bijeenkomst via MS Teams, staan we stil bij wat stress met een mantelzorger kan doen. Ook krijg je tips van medewerkers van het Algemeen Maatschappelijk Werk Midden Limburg. Carl Lahaije en Björn Maessen, mantelzorgondersteuners in de gemeente Maasgouw, zullen ook aansluiten. Natuurlijk is er ook ruimte om je eigen verhaal te vertellen.

Aanmelden
Wil je deelnemen aan deze bijeenkomst? Stuur dan vóór dinsdag 18 mei 12.00 uur een e-mail naar [email protected]. Vervolgens ontvang je via MS Teams een link naar de bijeenkomst.

Cookieinstellingen