Ondersteuning digitale zaken voor mantelzorgers

Foto: Pixabay - fancycrave1 (CC0-Public Domain)

MAASGOUW – Een e-mail of WhatsApp sturen lukt misschien wel. Maar voor veel mantelzorgers blijft het hierbij. Toch zijn deze moderne communicatiemiddelen vaak ook een uitkomst. Zeker in deze coronaperiode.

Contact met anderen is nu vaak alleen maar mogelijk via beeldbellen. Doe je hier niet aan mee, dan wordt jouw wereld alleen maar kleiner.

Online
Via allerlei computerprogramma’s en apps worden allerlei zaken makkelijk en veilig geregeld. Zo kunt u boodschappen online bestellen en worden zij daarna aan huis bezorgd. Of kunnen betalingen via internetbankieren eenvoudig en veilig vanuit de eigen woonkamer worden gedaan. Door een spelletje te spelen of een filmpje te kijken via de tablet of telefoon, kunt u ook even op andere gedachten komen. Of u leert hoe eenvoudig het is om foto’s over te zetten van de telefoon naar de computer. En wat te denken van deelnemen aan een bijeenkomst die digitaal wordt georganiseerd, bijvoorbeeld een mantelzorgsalon of een bijeenkomst van een lotgenotengroep?

Contact
Heeft u ondersteuning nodig bij deze zaken? Neem dan contact op met de mantelzorgondersteuners van de gemeente Maasgouw. U kunt bellen met 0475-85.25.00 of stuur een e-mail naar [email protected]. Heeft u andere vragen? Wilt u persoonlijk en onafhankelijk advies? Of heeft u behoefte aan een luisterend oor? Juist ook in deze coronaperiode kunt u altijd contact opnemen! Als u dit wilt, kunt u een afspraak maken voor een bezoek bij u thuis of in SMC De Spil in Maasbracht. Natuurlijk alles volgens de geldende coronamaatregelen.

Cookieinstellingen