Thema Casemanager hulp bij dementie bij Alzheimercafé Maasgouw

Foto: Pixabay -geralt (CC0-Public Domain)

MAASBRACHT – Waar kun je hulp of ondersteuning vinden als er sprake lijkt van beginnende dementie bij jezelf, je partner of iemand anders in mijn omgeving? Hiervoor wordt in sommige gevallen een casemanager hulp bij dementie ingeschakeld. Tijdens het Alzheimercafé op maandag 9 november, wordt hier uitleg over gegeven.

In Nederland, en dus ook in gemeente Maasgouw, is het ‘vangnet’ voor dementie zo geregeld dat de huisarts een de centrale en verantwoordelijke plaats heeft. Dat is dus het eerste aanspreekpunt.

Vertrouwen
De huisarts zal ook altijd de medische eindverantwoordelijk blijven houden. Deze kan echter wel een casemanager hulp bij dementie inschakelen, om de totale zorg voor en rondom de dementerende cliënt persoonlijk te coördineren, te regisseren en te evalueren. Dat geeft rust en vertrouwen. Over het thema casemanager-hulp-bij-dementie komt Maudi Caris uitleg en inzicht geven tijdens het Alzheimercafé Maasgouw. Het is een interactieve avond waarbij je rustig je vragen kunt stellen. Er is ook een uitgebreide informatiestand.

Aanmelden
Vanwege de coronamaatregelen is telefonisch of per e-mail aanmelden noodzakelijk: mail naar [email protected] of bel 06-53.89.32.98. Er is een maximaal aantal inschrijvingen van acht mensen. Omdat dat niet zo veel, is zal bij uitzondering het Alzheimercafé de week daarna nóg een keer georganiseerd worden. Het Alzheimercafé Maasgouw op 9 november wordt gehouden in De Herberg aan de Sintelstraat 23 in Maasbracht. Zaal open om 19.00 uur, programma van 19.30 uur tot 21.30 uur. Meer weten of andere vragen over Alzheimer? Neem dan contact op met Alzheimer Nederland, afdeling Midden Limburg: 06- 83 79 63 75.

Cookieinstellingen