Mia Smetsers-Coenen benoemd tot Lid in de Orde van Oranje Nassau

Foto: Facebook gemeente Maasgouw

STEVENSWEERT – Mia Smetsers-Coenen uit Stevensweert is vrijdag 20 december benoemd tot Lid in de Orde van Oranje Nassau. Dit gebeurde tijdens het kerstdiner van ‘Same aan taofel, aete wat de pot sjaft’.

De 88-jarige kreeg de Koninklijke onderscheiding uit handen van burgemeester Stef Strous.

Zonnebloem
Mia Smetsers heeft zich sinds 1988 ingezet voor de lichamelijk kwetsbare medemens in de gemeenschap. Van 1988 tot 2000 is ze voorzitter geweest van de plaatselijke Zonnebloemafdeling in Horst en was zij van 2000 tot 2008 bestuurslid van deze afdeling. Daarnaast zat zij van 1989 tot 2000 in het bestuur van de regionale Zonnebloemafdeling Horst aan de Maas.

Terra Mosa
In Stevensweert heeft zij aan de wieg gestaan van de oprichting van de plaatselijke Zonnebloemafdeling ‘Terra Mosa’ en was zij van 2010 tot 2012 voorzitter van deze afdeling. Tot 2018 is zij als vrijwilliger verbonden geweest aan Terra Mosa. Verder was mevrouw Smetsers-Coenen initiator van ‘Same aan taofel, aete wat de pot sjaft’, waar mensen uit Stevensweert één keer per maand samen kunnen eten, praten en een spelletje spelen. Tussen 1990 en 2007 was mevrouw Smetsers daarnaast suppoost en gids in de Lambertuskerk in Horst.

Cookieinstellingen