Gemeenteraad vergadert over programmabegroting

Foto: Gemeente Maasgouw

MAASGOUW – Dinsdag 5 november vergadert de gemeenteraad van Maasgouw vanaf 9.00 uur over de programmabegroting.

De vergadering bestaat uit twee onderdelen. In de ochtend zijn de zogeheten algemene beschouwingen. Dit betekent dat de gemeenteraadsfracties de gelegenheid krijgen te reageren op de inhoud van de begroting, via moties of amendementen. Met een motie geeft de raad het college aanvullende opdrachten mee. Met amendementen kan de raad de begroting op bepaalde onderdelen wijzigen.

Debat
Vanaf 12.00 uur krijgen de collegeleden ongeveer een uur de gelegenheid te reageren. De vergadering wordt dan om 13.00 geschorst. Het tweede deel start om 16.00 uur. Hier is ruimte voor het debat tussen de gemeenteraadsfracties en het college. Aan het einde van het debat is er een stemming over welke moties en amendementen worden aangenomen. Tot slot stelt de raad de programmabegroting vast.

Uitzending
De raadsvergadering is live te volgen via omroep ML5, www.ML5.nl of via de website van de gemeente Maasgouw. De video-opnamen die gemaakt worden, zijn achteraf nog terug te kijken via de gemeentelijke website. Via www.gemeentemaasgouw.nl/agendaraad zijn de agenda en vergaderstukken digitaal in te zien. Dit kan door te klikken op de betreffende dag in de kalender. Mensen die de stukken op papier willen lezen, kunnen een afspraak maken met de griffie, telefoon: 0475-85.28.03.

Cookieinstellingen