Voorbereidende werkzaamheden aan fietspad Wessem-Thorn van start

Foto: Pixabay - MabelAmber (CC0-Public Domain)

WESSEM/THORN – De gemeente Maasgouw start komende week met de voorbereidende werkzaamheden aan het fietspad van Wessem naar Thorn.

Deze voorbereidende werkzaamheden moeten vóór de bouwvakantie gereed zijn, vooruitlopend op het grootschalig onderhoud aan dit fietspad dat na de zomer plaatsvindt.

Cunet
Het gaat om de aanleg van een dubbelzijdig fietspad vanaf de Thornerweg naar de Hagenbroekerweg. Struiken langs de rijweg worden verwijderd er wordt een cunet ontgraven voor het nieuwe fietspad door de groenstrook .Een cunet is een uitgegraven gedeelte in een niet draagkrachtige grondlaag. In die uitgraving wordt dan een aardebaan aangelegd als dragend lichaam. De bushalte bij de steenfabriek wordt verplaatst naar de andere kant van de fabriek. Bij Troostwijk (voorheen Starlift) wordt gestart met civiele werkzaamheden om dit gedeelte van het fietspad voor de bouwvak gerealiseerd te hebben.

Contact
Bij vragen of opmerkingen, of voor een verdere toelichting over de werkzaamheden kan contact worden opgenomen met de heer Jack Erdmann, via 0475-85.25.00.

Cookieinstellingen