Deelverordening subsidie evenementen in Maasgouw aangepast

Foto: John Hölsgens

MAASGOUW – De gemeente Maasgouw heeft een nieuwe subsidievoorwaarde toegevoegd aan de deelverordening subsidie evenementen. Dat is belangrijk voor iedereen die een evenement organiseert of dat wil gaan doen.

De wijziging houdt in dat er aan een evenementenorganisatie maximaal twee maal per kalenderjaar een evenementensubsidie wordt verleend, voor een evenement in dezelfde kern.

Categorie 2
Wel wordt de aanvrager gevraagd om aan te tonen dat er een substantieel verschil is qua aard en omvang van beide evenementen. Met deze aanpassing wil de gemeente organisaties stimuleren om categorie 2 evenementen te organiseren. Dit zijn evenementen die bijdragen aan de profilering, de levendigheid en de toeristische aantrekkelijkheid van Maasgouw.

Spin off
Categorie 2 evenementen zijn nieuwe of reguliere evenementen met een bredere regionale uitstraling. Deze evenementen dragen daardoor bij aan een economische spin off voor de gemeente, zijn imagoversterkend en hebben bij voorkeur een bezoekersaantal van meer dan 1500 mensen. De aangepaste deelverordening treedt op 4 januari in werking.

Cookieinstellingen