Sfeerimpressies boekpresentatie Herman Theunissen

MAASGOUW – Op zaterdag 15 juni stond Bibliotheek De Domijnen van Echt in het teken van het allereerste boek van Herman Theunissen, getiteld Laes, lieër en lach. Een verhalenbundel met een selectie van 52 van Hermans meest bijzondere, zelfgeschreven korte verhalen en spreuken. Deze las hij altijd voor halverwege het radioprogramma Hermans Tiroler Express bij de Lokale Omroep Echt Susteren, oftewel LOES.

Op deze zonnige morgen kwamen niet alleen familie, buren, vrienden en oud-collega’s eropaf. Maar zelfs zijn voormalige chef van radio LOES wilde zijn boekpresentatie niet missen.

Vier ’t laeve edere daag, zeen altied waal get fijns, verwónjer dich kieër op kieër, veul bliedsjap door get kleins

Laura Theunissen

Kleine dingen
Dochter Laura Theunissen kondigde vol trots haar vader aan: ‘De woorden in dit gedicht roepen op om het mooie van het leven in de kleine dingen te herkennen. En als er iemand is die dat goed kan, dan is dat wel mijn vader. In zijn radioprogramma Hermans Tiroler Express trakteerde hij zijn luisteraars telkens op zijn verhalen en een bijbehorende Spreuk van de Week. Daarin beschreef Herman alledaagse gebeurtenissen en doodgewone mensen in alledaagse situaties, zodat deze juist weer heel bijzonder werden.’

Een kikker springt
‘Pap en ik hebben tweeënvijftig van zijn mooiste verhalen en spreuken voor jullie uitgezocht. Ze toveren vast een lach op je gezicht. En misschien haal je er wel iets leerzaams uit. Een les wil ik in ieder geval meegeven. Wie zich afvraagt of het mogelijk is om op achtenzeventigjarige leeftijd nog een boek uit te brengen? Dan is het antwoord, dat gaat. Of zoals mijn vader zelf altijd zegt: ‘Alles geitj, allein ‘ne kwekkert neet, dae sprungtj‘. Pap van harte proficiat met uw boek ‘Laes, lieër en lach’. Ik ben supertrots op u. En u zult ons allemaal een groot plezier doen als u een verhaal zou voordragen.’

Twinkeling
Met een twinkeling in zijn ogen, droeg Herman twee verhalen voor uit zijn pas verschenen verhalenbundel. Zijn publiek luisterde aandachtig en waardeerde de humor in zijn opmerkelijk treffende vertellingen en spreuken. En zoals Laura al had verkondigd, op ieders gezicht verscheen een vrolijke lach. Zijn boek sprak iedereen aan, want alle aanwezigen stonden voor hem in de rij om een exemplaar te kopen. Natuurlijk gesigneerd door de schrijver zelf.

Bestellen
Wilt u het boek Laes, lieër en lach graag bestellen, ga dan naar www.lauratheunissen.com. Op deze webpagina kunt u – als speciale toegift – zes van Hermans verhalen beluisteren.

Cookieinstellingen