Torna Cultura presenteert uitnodigend cultureel-literair café op 17 maart

Foto: via Torna Cultura

Op zondag 17 maart sluit Torna Cultura haar culturele winterseizoen af met een uitnodigend, gevarieerd cultureel-literair café in zaal-restaurant Aod Thoear. Ook deze keer is er een programma samengesteld, dat de bezoekers zal boeien.

Vanaf het begin tot het einde.

Antje-de musical
Antje-de musical is het verhaal van de historische figuur Antje Hendrix uit Weert, die begin 20e eeuw een heus begrip werd. Zij verkocht Weerter Vlaaitjes op het perron en in de stationsrestauratie van het Weerter treinstation tot ver over de landsgrenzen. Maar tegelijkertijd is dit ook het verhaal van de hedendaagse Femke Steegmans. Zij raakte geïnspireerd door de ondernemingsgeest van Antje. Als verteller vertelt Ton Adriaens zowel over Antje Hendrix als de musical. En zangeres Esther Snijders zingt enkele liedjes uit de musical, waarin zij de rol van Femke speelt.

Foto: Zelfportret Remko Killaars

Optische illusies
Beeldmaker Remko Killaars uit Swalmen is docent Industrieel Product Ontwerpen bij de Fontys Hogeschool en fotografeert. In 2010 startte hij een uit de hand gelopen serie foto’s, met als onderwerp miniatuurfiguurtjes in verschillende, vaak humoristische situaties. Hij heeft de boeken Think Bigger en Framed uitgegeven. Daarin staan foto’s met modelspoorfiguurtjes die een optische illusie creëren. Hij legt ogenschijnlijk onmogelijke figuren vast op de gevoelige plaat. En laat zich daarbij inspireren door bijvoorbeeld het werk van Philippe Starck en M.C. Escher. Als beelddenker vangt Remko beelden met behulp van schetsen, tekeningen en foto’s en hij vindt het leuk om te spelen met schaal. Daardoor wordt het gewone ongewoon. Hij was vorig jaar zowel gastfotograaf als gastjurylid in de vierde aflevering van het televisieprogramma Het Perfecte Plaatje, waarin miniatuurfotografie centraal stond.

Zelfhulp en balans
Life coach Jules Steegh kondigt de lancering van zijn eerste zelfhulpboek aan: Balans in de moderne wereld. Het boek weerspiegelt zijn overtuiging, dat de moderne wereld mensen vaak in een cirkel plaatst: onder een te hoge druk en met te veel onrealistische verwachtingen. Onder het motto “Raak verslaafd aan je leven”, moedigt hij het publiek aan om hun persoonlijke balans te vinden tussen materiele rijkdom en welzijn. Dit doet hij met behulp van zijn coaching methode.

Brothers in Harmony
Maarten (20) en Ruud Somers (18) begonnen hun muzikale carrière allebei bij Harmonie St. Michael van Thorn. Naast de studie econometrie, is slagwerk Maartens grote passie. Ruud is begonnen met zijn technische studie, maar wil zijn muzikale loopbaan op klarinet toch ook graag voortzetten. De broers zijn al twee jaar op tournee geweest met Zomerorkest Nederland en deze zomer is Ruud daar zelfs de solist. In 2023 won Ruud de Limburgse Finale Jonge Solisten en werd vervolgens tweede bij de Nederlandse Kampioenschappen. Op 3 december 2023 hebben ze allebei hun D-examen met een 9.5 behaald bij muziekschool CultuurPerron.

Café
Het literair-cultureel café vindt plaats om 14.30 uur plaats in Zaal Restaurant Aod Thoear, aan de Steegputstraat 2-4 in Thorn. De zaal is geopend vanaf 13.45 uur en de entreekosten bedragen 6,00 euro. Er is vrije plaatskeuze. Voor meer informatie over dit gevarieerde programma, ga naar de webpagina van Torna Cultura.

Cookieinstellingen