Traditioneel kerstconcert Mannenkoor St. Caecilia Linne in St. Martinuskerk van Linne

Foto: Mannenkoor St. Caecilia Linne

LINNE – Op zaterdag 16 december houdt Mannenkoor St. Caecilia Linne het kerstconcert in de St. Martinuskerk van Linne. Dit traditionele concert wordt ieder jaar druk bezocht door muziekliefhebbers uit Midden-Limburg.

Bij Kerstmis denken veel mensen aan samen eten en drinken met familie en vrienden in een sfeervol ingericht huis. Maar Kerstmis heeft een diepere betekenis en is meer dan alleen een gezelligheidsfeest. Het is namelijk het feest van licht en vrede. En vooral dat laatste woord wil het koor extra kracht bijzetten.

Vrede
Dit jaar bestaat het kerstconcert feitelijk uit twee delen. Het thema vrede zal de boventoon voeren in het eerste deel. Het mannenkoor realiseert zich dat de toestand in de wereld niet zal veranderen door de speciaal uitgezochte werken te zingen. Maar wil daarmee wel benadrukken, dat vrede niet vanzelfsprekend is en om die reden gekoesterd moet worden.

Vlada Nabutovska
In het tweede deel gaat het koor nagenoeg naadloos over naar de traditionele kerstwerken, die hoe dan ook vaak in het teken van de vrede staan. Onder begeleiding van prachtige pianoklanken, zullen veel herkenbare werken de bezoekers in kerststemming brengen. Een bijzondere plaats heeft Mannenkoor St. Caecilia Linne ingeruimd voor een professionele violiste. Vlada Nabutovska komt uit de Oekraïne en is gevlucht door de toestand in haar land. Nu laat zij haar viool ‘spreken’ vanuit het Noord-Limburgse Griendtsveen. Vlada zal als soliste optreden, maar ook samen met het koor en de piano.

Goed doel
Het kerstconcert vindt om 20.00 uur plaats in de verwarmde St. Martinuskerk en de toegang is gratis. Wel kunt u na afloop geheel vrijblijvend een gift achterlaten. Een belangrijk deel hiervan gaat naar een goed doel, dat tijdens het concert bekendgemaakt wordt. Tip: indien nodig, neem een kussen mee om aangenamer op de kerkbanken te kunnen zitten.

Cookieinstellingen