Muzikale mijlpaal: Dirigent Jan Cober 60 jaar bij Koninklijke Harmonie van Thorn

Foto: Koninklijke Harmonie van Thorn

THORN – Afgelopen zaterdag, 4 november, vierde de Koninklijke Harmonie van Thorn het zestigjarig jubileum van de gevierde chef-dirigent Jan Cober.

Deze uitzonderlijke mijlpaal markeert een rijke historie van toewijding aan de blaasmuziek en een briljante carrière.

Klarinet
Jan Cober, geboren in Thorn op 16 augustus 1951, is een toonaangevende, Nederlandse dirigent en klarinettist. Geïnspireerd door zijn vader, een bekend lid van de harmonie, ontdekte hij op twaalfjarige leeftijd de klarinet. Hij studeerde dit instrument én orkestdirectie aan het Conservatorium van Maastricht. Vanaf toen heeft hij een indrukwekkend, muzikaal parcours afgelegd.

Passie
Sinds hij in juli 2017 als chef-dirigent is aangesteld, heeft Jan Cober de Koninklijke Harmonie van Thorn naar nieuwe hoogten geleid. Maar zijn betrokkenheid en muzikale loopbaan bij de Bokken begon zestig jaar geleden, nog voordat hij wereldwijd optrad op diverse podia. Er kan niet genoeg benadrukt worden hoeveel hij aan de bloei van de harmonie heeft bijgedragen. ‘Zijn uitmuntendheid als dirigent en zijn passie voor muziek inspireerden zowel ons als vele generaties van muzikanten’, aldus de Koninklijke Harmonie. ‘Wij zijn daarom erg trots en dankbaar voor zijn bijzondere bijdragen.’

Cookieinstellingen