Sfeerimpressies Festival-Off tijdens de Cultuurnacht Roermond

Op zaterdag, 24 juni 2023, exposeerden ook HJIM van Gasteren, Frank Hölsgens en Lidia Carreno tijdens de Cultuurnacht Roermond.

Dit Festival-Off vond plaats in het imposante pand van de karakteristieke, monumentale stadsvilla, BBDeStaete, aan de Steegstraat in Roermond. Een prachtige locatie voor een even mooie als indrukwekkende en bijzondere expositie. Ondanks de tropische temperaturen en nachtelijke cultuuractiviteiten in de stad, trok het kunstenaarstrio veel enthousiaste bezoekers, van jong tot oud.

Moederliefde
Multimedia artiest HJIM van Gasteren is wereldwijd bekend vanwege haar zelfportretten en documentaire fotografie. Haar prachtige foto’s in zwart-wit of kleur zijn bijzonder, dikwijls controversieel en taboe doorbrekend. Zeker met het oog op haar speciale project ‘Silent Scream’, roept haar kunst vaak heel verschillende emoties en gevoelens op: mooi, belangrijk, kippenvel, triest, brok in de keel, moederliefde….
Henriëtte: ‘Vandaag zijn heel veel zelfportretten te zien én te koop. Ook allerlei met zelfportretten bedrukte artikelen zoals snijplanken, muismatten, mokken, koektrommels, broodtrommels, postzegels. En vanzelfsprekend mijn boeken. Met elke aankoop steun je ‘Silent Scream’, mijn project over seksueel misbruik.’

Kleurrijk
Daarnaast was er werk te zien van Frank Hölsgens uit Roermond. Zijn realistische én abstracte schilderijen kenmerken zich veelal door felle, soms zelfs fluorescerende kleuren, met water en vrouwen als terugkerende thema’s. Voor al zijn doeken gebruikt hij acrylverf én structuurmaterialen. Hierdoor krijgen zijn kleurrijke kunstwerken net die extra diepte en dimensie.

Boudoir
Lidia Carreno van Fotostudio Carreno exposeerde voor de eerste keer haar werk. Van maatschappelijke thema’s tot portret en boudoir. In haar speciaal ingerichte fotocorner konden bezoekers zich door haar laten portretteren en hun foto direct meenemen.

Ambiance
Gastvrouw Jacqueline Mestrom, cateraar Theo Anema en gitarist Joost Vergoossen zorgden voor een gastvrije ontvangst en sfeervolle ambiance. Een van de bezoekers: ‘Je werd ondergedompeld in de schoonheid van prachtige kunstwerken in een schitterende entourage. Onder het genot van kleine goddelijke versnaperingen, voerde je mooie gesprekken met de kunstenaars.’

Cookieinstellingen