Maasbrachter Havendagen: het belangrijkste binnenvaartevenement van Midden-Limburg

Foto: Facebook Maasbrachter Havendagen

MAASBRACHT – Het havengebied van Maasbracht vormt tweejaarlijks het decor voor de lokale havendagen: het belangrijkste binnenvaartevenement van Midden-Limburg én het grootste evenement van de gemeente Maasgouw.

Op vrijdag 28, zaterdag 29 en zondag 30 juni vindt de alweer 39e editie plaats.

Sireneborrel XXL
Op vrijdagavond wordt afgetrapt met de gezelligheid van de sambaband. Vanaf 17.15 uur kan iedereen al genieten van de verschillende heerlijkheden die geboden worden op het foodtruckplein. De Maasbrachter Havendagen 2019 worden officieel geopend met de intocht van de boten. In samenwerking met de Ondernemersvereniging Maasgouw vindt ook een ondernemersevent plaats onder de noemer ‘Sireneborrel XXL’ plaats. Ondernemers uit Maasgouw zijn van harte welkom om dit evenement bij te wonen en zich te mengen in het feestgedruis van de Maasbrachter Havendagen. Het avondprogramma wordt verder gevuld door artiesten zoals Dj Cloos, Hard2Get en Samantha Steenwijk.

Duiktank
Op de zaterdag is er een groots opgezette scheepvaart- en bedrijvenmarkt, van 10.00 uur tot 17.00 uur aan de Havenboulevard. Deze markt is gratis toegankelijk. Werven, machinebouwers en andere aanbieders van producten en diensten voor de beroeps- en pleziervaart presenteren zich hier. Maar ook bedrijven uit andere sectoren zijn welkom. Voor het eerst dit jaar krijgt de markt een Netwerkplein. Ondernemers kunnen hier onder een sfeervolle overkapping een stand huren. Een prima plek om bestaande klanten te ontvangen en contact te leggen met prospects. Voor jong en oud zijn er verder verschillende leuke activiteiten en is er een nostalgische kermis. Bekijk ook zeker de modelbootjes en neem een kijkje bij de duiktank waar verschillende demonstraties gegeven worden.

Havenfair
Bovendien zijn zaterdag oude sleepbootjes aanwezig die écht het Havendagengevoel tot leven brengen, waarbij een Parlevinker en de George Stephenson van vroeger natuurlijk niet mogen ontbreken. Rijkswaterstaat is aanwezig met een zeilschip en Rijksvaartuig 29 en 276 kunnen bezichtigd worden. In het avondprogramma The Originals, dj Cloos, dj DMN, David Fijneman en MC J-Lion. Op zondag vindt de Maasbrachter Havenfair plaats. Het avondprogramma wordt dan aangekleed met een ’80’s & 90’s’ met niemand minder dan Gerard Ekdom, die het publiek in de tent gaat entertainen. Kijk voor meer informatie op www.maasbrachterhavendagen.nl .

Cookieinstellingen