Typisch Tullemans in Het Land van Thorn

Foto: www.jantullemans.nl

THORN – Tot en met 1 september 2019 is in het Gemeentemuseum Het Land van Thorn, naast de vaste tentoonstelling, de expositie ‘Typisch Tullemans’ te bezichtigen.

Jan Tullemans (1924-2011) was als mens en kunstenaar nauw verbonden met de stad en de streek waar hij woonde. Geboren en opgegroeid in Weert, de stad die hij zijn hele leven trouw bleef en waar hij, met veel elan, deelnam aan het sociale en culturele leven.

Liefde
Hij kende de omgeving Midden-Limburg en dus ook Thorn als zijn broekzak hetgeen tot uitdrukking komt in de vele landschapsschilderijen en tekeningen. Maar voor hem was het grondprincipe in de kunst de liefde, liefde voor de mens, het dier en de dingen. Liefde ook voor de materie waarmee gewerkt werd.

Herkenbaar
Door de jaren heen bleef hij vertrouwen op zijn eigen schildershand en eigen ogen. Dat maakt dat al zijn werk zo herkenbaar is als ‘Typisch Tullemans’. Alle werken in deze tentoonstelling komen uit de collectie van de familie Hovers. Het Gemeentemuseum Het Land van Thorn is gelegen aan Wijngaard 14. Open van dinsdag tot en met zondag van 10.00 uur tot 17.00 uur. Entree 3,50 euro p.p.

Cookieinstellingen