TornaCultura café presenteert: ‘Hagenbroek, landgoed tussen Thorn en Panheel’

Foto: www.ghklandvanthorn.nl

THORN – Het TornaCultura café, op zondag 14 april om 14.30 uur in café-restaurant ‘Aod Thoear’, staat deze keer in het teken van de feestelijke presentatie van het boek ‘Hagenbroek, landgoed tussen Thorn en Panheel’.

Het boek van Lon Hamaekers is een belangrijke aanvulling op alle publicaties die over Thorn zijn verschenen. De auteur heeft het overvloedige beeldmateriaal en de rijke documentatie waarover hij kon beschikken samengesmeed tot een samenhangend en intrigerend geheel.

Thornse stift
Daarmee ontstaat de boeiende, chronologische geschiedenis van het landgoed en van zijn bewoners. De laatste generaties, de opeenvolgende geslachten Rubens, spelen daarbij een hoofdrol. De auteur vraagt in zijn boek ook aandacht voor een aantal (natuur)monumenten, die aan restauratie en onderhoud toe zijn. Verder toont hij in zijn kunsthistorische beschouwingen hoe beelden en kapellen in het Land van Thorn getuigen van de invloed van het Thornse stift, op het religieuze en culturele klimaat.

Chansons
Trio ‘Les Amis de la Chanson Classique’ zorgt voor de muzikale omlijsting. Het trio bestaat uit Huub Timmermans (entertainer/pianist), Margriet (mezzosopraan) en Mat van Keeken (tenor). Zij brengen een diversiteit aan chansons ten gehore. Daarnaast wordt speciaal voor deze gelegenheid geschreven proza omtrent Hagenbroek voorgelezen door Jan Corstjens en Har Sniekers.

Gesigneerd
Het boek ‘Hagenbroek, landgoed tussen Thorn en Panheel’ is tot stand gekomen onder auspiciën van de Geschied- en Heemkundigek Kring ‘Het Land van Thorn’. Die zondag wordt het boek geschonken aan de leden van de Kring. Voor niet-leden wordt een gesigneerd exemplaar te koop aangeboden. De entree is vrij.

Cookieinstellingen