Tweede Kamerverkiezingen: alles over stemmen in Maasgouw

Foto: John Hölsgens

MAASGOUW – Op woensdag 17 maart vindt de Tweede Kamerverkiezing plaats. Vanwege het coronavirus worden er maatregelen genomen om ervoor te zorgen dat deze Tweede Kamerverkiezing zo goed mogelijk verloopt.

Wilt u weten waar en hoe u kunt stemmen en wanneer u uw stempas krijgt? Lees dan verder.

Stempas
U ontvangt uw stempas via de post. Heeft u op 3 maart nog geen stempas ontvangen? Neem dan contact op met de gemeente Maasgouw. Met de stempas stemt u alleen in de gemeente waar u stond ingeschreven op 1 februari 2021. Als u recent verhuisd bent, kan het dus zijn dat u uw stempas van een andere gemeente ontvangt. In dat geval kunt u een kiezerspas aanvragen om in Maasgouw te mogen stemmen. Met een stempas kunt u in elk stembureau binnen de gemeente stemmen. Met een kiezerspas mag u ook in andere gemeentes stemmen.

Stembureaus
Op deze website vindt u het overzicht van de stembureaus. Op uw stempas staat het adres van het stembureau in uw buurt, maar u mag in elk stembureau in de gemeente stemmen. Op maandag 15 en dinsdag 16 maart 2021 kan vervroegd gestemd worden bij twee stemlokalen in onze gemeente. Dat gebeurt vooral voor kiezers die extra risico lopen door besmetting met het coronavirus. Wilt u weten wie tot de corona-risicogroepen behoren, kijk dan op de website van het RIVM.

Briefstemmen
Als u 70 jaar of ouder bent dan kunt u bij deze Tweede Kamerverkiezing ook per brief stemmen. Op deze website zijn ook een aantal vragen en antwoorden te vinden over briefstemmen. Wilt of kunt u niet zelf stemmen? Of heeft u coronaklachten, waardoor u niet mag stemmen? Dan kunt u iemand machtigen. Hoe dat werkt, leest u hier.

Coronamaatregelen
Om het risico op verspreiding van het coronavirus tijdens deze verkiezing zo klein mogelijk te maken, is een reeks van maatregelen genomen. Zo moet u onder andere een mondkapje dragen bij het stemmen en vragen we u een gezondheidscheck vooraf te doen. Ook in het stemlokaal worden maatregelen genomen. Hier leest u meer. Op deze website tenslotte is alle informatie te vinden over de verkiezingen voor de inwoners van Maasgouw.

Cookieinstellingen