Onderzoek: grote prijsverschillen in benzine in Limburg

Foto: Pixabay (CCO-Public Domain)

LIMBURG – Staat je benzinemeter bijna in het rood? En moet je binnenkort weer tanken? Hoeveel je precies kwijt bent aan brandstofkosten verschilt sterk per pomp. In Limburg kost de goedkoopste benzine je momenteel 1,869 euro per liter. Terwijl je bij de duurste tankstations van de provincie tot 2,239 euro per liter betaalt. Een verschil van wel 37 cent, wat op een volle tank van 50 liter maar liefst 18,50 euro kan schelen. Dit blijkt uit onderzoek van Independer, op basis van data van Petrolview.

‘De afgelopen jaren is de benzineprijs al flink gestegen. Het is daarom goed om te weten wat zowel het duurste als goedkoopste tankstation van ons land is. Met andere woorden, waar moet ik wél of niet tanken’, zegt Menno Dijcks auto-expert bij Independer.

Grote prijsverschillen binnen dezelfde gemeente
Ook blijkt uit de analyse dat binnen de provincie grote prijsverschillen zijn voor benzine. Zelfs binnen dezelfde gemeente is het vaak verstandig om de brandstofprijzen te vergelijken, voordat je gaat tanken. Op lokaal niveau zijn de grootste benzineprijsverschillen te vinden in Venray. Binnen deze gemeente betaal je bij de goedkoopste pomp 1,899 euro per liter. Bij de duurste daarentegen moet je momenteel 2,239 euro aftikken. Dit is een verschil van 34 cent en op een volle tank van 50 liter scheelt dat toch wel 17 euro. Ook in Roermond (16,50 euro), Sittard-Geleen en Venlo (beide 14,50 euro) zijn er grote prijsverschillen tussen de verschillende tankstations. Op een volle tank kan dat dus flink wat geld schelen.

Hier vind je de goedkoopste benzine van Limburg
Het goedkoopste tankstation van de provincie staat in Swalmen, een dorp in de gemeente Roermond. Bij de pomp Lingen betaal je 1,869 euro per liter benzine. Ter vergelijking: bij de duurste stations van Limburg moet je voor dezelfde hoeveelheid brandstof 2,239 euro afrekenen. De goedkoopste tankstations in Limburg zijn als volgt:

  1. Lingen (Swalmen, Roermond): 1,869 euro per liter
  2. Esso (Beringe, Peel en Maas): 1,879 euro per liter
  3. Fieten Olie (Venray): 1,899 euro per liter
  4. TinQ (Maastricht): 1,909 euro per liter
  5. Makro (Nuth, Beekdaelen): 1,919 euro per liter
  6. Tamoil (Heide, Venray): 1,919 euro per liter
  7. Avia Xpress (Venray): 1,929 euro per liter
  8. Esso Express (Oostrum, Venray): 1,929 euro per liter
  9. Garage Wiertz (Schin op Geul, Valkenburg aan de Geul): 1,929 euro per liter
  10. Tankstation Vluggen (Beek): 1,929 euro per liter
  11. TinQ (Ospel, Nederweert): 1,929 euro per liter
  12. TinQ (Schin op Geul, Valkenburg aan de Geul): 1,929 euro per liter
  13. TinQ (Sittard, Sittard-Geleen): 1,929 euro per liter

In Maasgouw betaal je voor benzine gemiddeld 2,021 euro per liter. Binnen deze gemeente was de laagste prijs per liter 1,969 euro. Dit in tegenstelling tot de hoogste benzineprijs van 2,049 euro per liter.

Wil je besparen? Tank op een industrieterrein
‘Het is vaak lekker gemakkelijk. Je stopt bij een bemande pomp op de snelweg voor een kop koffie, broodje en een tankbeurt. Maar dan zijn niet alleen de snacks een extra kostenpost.’ Want de benzine en diesel zijn hier namelijk vaak ook flink duurder. Het loont vaak om door te rijden naar een onbemande pomp verder van de snelweg vandaan. Vaak liggen de prijzen bij pompen bij industrieterreinen het laagst’, aldus Menno Dijcks.

Kijk hier waar je het goedkoopst kunt tanken bij jou in de buurt.

Over het onderzoek
Voor dit onderzoek is gekeken naar de 3.093 tankstations, waarvan er een tankbeurt is geregistreerd op de peildatum van zowel 23 als 24 juni. Dat is gedaan op basis van data van Petrolview, één van Europa’s grootste leveranciers van benzinepompdata.

Cookieinstellingen