Maasbrachter Havendagen 2024: sfeerimpressie openingsavond

MAASBRACHT – Op vrijdag 28 juni begon de 41e editie van de Maasbrachter Havendagen 2024 met een onverwacht goudzilveren randje. Het was heerlijk weer, de lucht was blauw, de zon scheen en het was gezellig druk. Kortom, een mooie avond om dit evenement groots te beginnen.

De Havenstraat was helemaal omgetoverd tot een prachtig en sfeervol ingericht festivalterrein, inclusief een super gezellig foodtruckplein.

Historische boten
Op het centrale podium met een heuse catwalk traden diverse topartiesten, bands en entertainers op. Zoals bijvoorbeeld De Kameleon, De Heeren van Aemstel Band, Frans Duijts en DJ Lank XL, die de stemming er behoorlijk in brachten op deze eerste feestavond. Toch was er niet alleen op het festivalterrein veel te beleven en te genieten. Maar ook op de Maas zelf, waar overal langs de hele boulevard historische boten voor anker liggen. Versierd met vlaggen en badend in de laatste zonnestralen, boden zij een even prachtig als bijzonder uitzicht. Zij trokken dan ook veel bekijks, van zowel jong als oud.

Bijzonder pronkstuk
Een van de mooiste daarvan is wel de George Stephenson, vernoemd naar de Britse uitvinder van de eerste praktisch toepasbare stoomlocomotief. Dit schitterende schip laat zich nog het best omschrijven als een drijvend museum van pronkstukken. Omdat het vrijwel geheel is opgebouwd met honderden gerestaureerde scheepsonderdelen, die een rijke historie met zich meedragen. Wat het bovendien juist zo uniek maakt, is dat dit vaartuig een dieselmotor én een stoomketel als aandrijving heeft.

Programma
De Maasbrachter Havendagen zijn in de loop der jaren uitgegroeid tot een belangrijk evenement voor Midden-Limburg én de Nederlandse binnenvaart. Eens in de twee jaar trekt dit driedaagse spektakel duizenden bezoekers naar het havengebied van Maasbracht. Zo was de belangstelling tijdens de vorige editie in 2022 ook al overweldigend. Wilt u ook langskomen en genieten van alles wat er te zien en te beleven is? Kijk dan op www.maasbrachterhavendagen.nl/programma voor het volledige programma.

Cookieinstellingen