VC Limac haalt met Guido Görtzen topper binnen

Foto: Pixabay - JeppeSmedNielsen (CC0-Public Domain)

LINNE/MAASBRACHT – Guido Görtzen wordt technisch manager bij volleybalvereniging Limac uit Linne/Maasbracht.

De oud-Olympisch volleybalkampioen komt naar Maasgouw na het managen van Snowworld in Landgraaf, het coachen van een volleybalteam in Zuid-Korea en werkzaamheden in Tasmanië.

Clinics
Het doel van deze stap is om VC Limac met zowel de senioren als jeugd op de kaart te zetten. Regionaal én landelijk. Om de jeugd te stimuleren gaat Görtzen clinics geven op scholen. De ex-international wil ook goed samenwerken met andere clubs. In Linne en Maasbracht moet zo een regionale volleybalschool  worden opgezet.

Coach
De Heerlenaar gaat verder de dames 1 van VC Limac begeleiden en de heren 1 actief coachen. ‘Ik sluit niet uit dat we met VC Limac op termijn de eredivisie kunnen halen. Maar waar het in eerste instantie om gaat is het realiseren van een gedegen fundament bij de vereniging, zodat in de toekomst jonge beloften kunnen doorstromen naar de eerste teams’ zei Görtzen tegen 1Limburg.

Capaciteiten
Op dit moment zijn de heren van Limac gepromoveerd naar de tweede divisie en spelen de dames in de eerste klasse. Maar voorzitter Fred Thissen is nu al dik tevreden: ‘Met Görtzen halen we iemand in huis die de capaciteiten heeft om onze doelstelling te realiseren. Vooral het uitbouwen van het niveau door de hele vereniging heen zal de komende jaren belangrijk zijn bij die realisatie. En als dat lukt acht ook ik een historische promotie naar de eredivisie niet onmogelijk.’

Cookieinstellingen