Stichting Wigwam lanceert actie voor de bouw van nieuwe vakantiehuisjes in Heel

Foto: Stichting Wigwam

HEEL – Stichting Wigwam organiseert begeleide gezins- en jongerenvakanties voor gezinnen met kinderen en jongeren met een beperking. Inmiddels gaan meer dan 200 gezinnen per jaar op Wigwamvakantie op één van de locaties in Heel, Arnhem, ’s-Gravenzande, Diessen, Heusden, Nieuwveen of Valkenburg aan de Geul.

De toenemende vraag zorgt ervoor dat nieuwe plekken gewenst zijn. Daarom is de stichting de benefietactie ‘Bouw je mee voor (Heel) Wigwam’ gestart. Deze online actie komt volledig ten goede aan de bouw van nieuwe Wigwamhuisjes op de locatie in Heel.

Bouwen
Via de website www.bouwjemee.com kunnen potentiële donateurs die Stichting Wigwam een warm hart toedragen zich aanmelden als bouwer of bouwmeester. Een bouwer doneert een bedrag ten behoeve van de aanschaf van bouwmaterialen, bijvoorbeeld een zakje spijkers, een plank of een bouwpakketje. Een bouwmeester gaat nog een stapje verder en organiseert zelf een actie om zoveel mogelijk geld op te halen voor de stichting. Denk bijvoorbeeld aan wafels bakken, heitje voor karweitje of rondjes rennen voor het goede doel. Inmiddels is al meer dan 6500 euro opgehaald voor het doel van 30.000 euro. Niet alleen donaties van particulieren, maar ook van bedrijven zijn welkom.

Verrijking
Stichting Wigwam organiseert de vakanties met hulp van honderden vrijwilligers al sinds 1997. Tijdens deze vakanties wordt een activiteitenprogramma georganiseerd waar alle kinderen van het gezin, met en zonder beperking, aan kunnen deelnemen. Elk kind met een beperking krijgt gedurende het activiteitenprogramma individuele zorg en begeleiding. Deelname aan Wigwamvakanties geeft gezinnen de mogelijkheid lotgenotencontact aan te gaan, ervaringen te delen en weer helemaal ‘op te laden’ om overbelasting tegen te gaan. De kinderen en jongeren verleggen grenzen, doen nieuwe ervaringen op en sluiten vriendschappen voor het leven. Voor de vrijwilligers levert deelname naast onvergetelijke (werk)ervaringen ook een verrijking en verruiming van hun blik op het leven met een beperking op.

Cookieinstellingen