Burgemeester Strous: ‘Kosten verklarende straatnaambordjes zijn te hoog’

Foto: Flickr - DennisM2 (CC0-Public Domain)

MAASGOUW – Het gemeentebestuur van Maasgouw vindt het plan om straatnaambordjes binnen de gemeente van een uitleg te voorzien te duur.

De gemeenteraad nam eerder unaniem een motie aan om onderzoek te doen naar de mogelijkheden voor dergelijke verklarende teksten op de bordjes, die ook binnen andere gemeenten wel gebruikelijk zijn. Het zou interessant zijn voor toeristen, maar ook bijdragen aan het historisch besef van de eigen inwoners, zo was althans de opvatting.

Onderzoek
Maar nu is uitgerekend dat het voorzien van een onderschrift van alle 767 straatnamen in Maasgouw circa 185.000 euro zou kosten, is dat het gemeentebestuur toch te gortig. Zou het plan beperkt worden tot de historische kernen van Thorn, Wessem en Stevensweert, dan zouden de kosten ongeveer 15.000 euro bedragen. Dat is dan nog exclusief de kosten van het plaatsen van de borden zelf én het onderzoek naar de historische namen, zo liet burgemeester Strous weten.

Internet
Strous denkt dat er nog wel andere, goedkopere manieren zijn om toeristen en inwoners te informeren over de straatnamen. ‘Bovendien zijn er al stadswandelingen in de historische kernen met uitleg over straatnaamborden, zijn er diverse musea en is veel informatie beschikbaar via internet’ zo schreef Strous in een brief aan de gemeenteraad.

Cookieinstellingen