Maasgouw in overleg met omroep ML5 over gemeentejournaal

Foto: ML5

MAASGOUW – De regionale omroep ML5 gaat waarschijnlijk als aanvulling op de raadsvergadering in Maasgouw een gemeentejournaal uitzenden op tv.

Het is de bedoeling dat burgers zich hierdoor meer betrokken gaan voelen bij de lokale politiek.

Kijkdichtheid
‘Met het uitzenden van de raadsvergadering wordt vooral ingezoomd op het laatste stuk van het besluitvormingstraject. Om de besluitvorming over een onderwerp in de gemeenteraad toe te lichten, wordt voorafgaand aan de raadsvergadering een gemeentejournaal ontwikkeld. In dit journaal worden problematiek en besluitvorming toegelicht door inwoners, wethouders, raadsleden en ambtenaren’ zo liet de gemeente via een woordvoerster weten. Het is de bedoeling dat het eerste journaal al voor de volgende raadsvergadering in maart wordt uitgezonden. In september worden de uitzendingen geëvalueerd en wordt de kijkdichtheid gepeild.

Jaarstukken
De omroepbijdrage van 14.700 euro, die een gemeente wettelijk verplicht is te betalen voor een geselecteerde omroep, wordt in twee delen uitbetaald aan ML5. Volgens Dagblad De Limburger wil Maasgouw het tweede deel pas betalen als de omroep de financiële jaarstukken overlegt. ML5-directeur Vivian Huyskens in die krant: ‘Andere gemeenten die ML5 als omroep hebben gekozen betalen deze bijdrage in één keer. Niet dat we door het besluit van Maasgouw in de problemen komen, maar ik had graag de financiële zekerheid aan het begin van het jaar gehad.’ ML5 verzorgt ook uitzendingen voor Leudal en Roermond.

Cookieinstellingen