Trofee en 1500 euro voor Genius Hours op Sint Ursula

HORN – Aan de gasten die waren komen opdraven was het belang af te lezen dat aan de gebeurtenis werd toegeschreven. Burgemeester Strous, wethouder Martens uit Leudal en gedeputeerde Teunissen die was gekomen om namens de provincie de Onderwijsprijs Limburg 2017-2019, categorie Voortgezet Onderwijs, uit te reiken aan Scholengemeenschap Sint Ursula in Horn.

Het winnende project van Sint Ursula heet Genius Hours. Met de Genius Hours wil de school leerlingen de ruimte geven om te kiezen waar ze zich in willen verdiepen. Dat doen ze door middel van verschillende zogenoemde Labs.

Verantwoordelijkheid
Voor de uitreiking van de prijs werden die Labs voorgesteld met een video en door uitleg van de leerlingen zelf. De Labs van Genius Hours zijn ontwikkeld omdat de school het belangrijk vindt dat de leerlingen meer verantwoordelijkheid nemen voor hetgeen ze willen leren. Sint Ursula wil hierbij aansluiten op de voorkennis, interesses en levensfase.

Finale
De Onderwijsprijs Limburg vormt tevens de provinciale voorronde van De Nationale Onderwijsprijs. Sint Ursula gaat samen met de 23 andere winnaars – in iedere provincie één winnaar in het primair en één winnaar in het voortgezet onderwijs- op 27 maart naar de landelijke finale in Leiden.

Trots
Onderwijsgedeputeerde Teunissen toonde zich trots. Hij roemde de diversiteit van het aanbod; van programmeren tot kickboksen en van lichaamsverzorging en voeding tot kunst. ‘Genius Hors zijn een zeer geslaagde poging leerlingen meer regie te geven over hun eigen leerproces en leerdoelen’ zo las hij uit het juryrapport voor. ‘Ik zou, als ik dit allemaal zie, zelf weer op school willen zitten’ voegde Teunissen daar op persoonlijke titel aan toe. Waarna, naast de uitreiking van een trofee en bijbehorende oorkonde, de gedeputeerde ook nog een cheque van de provincie overhandigde ter waarde van 1500 euro.

Cookieinstellingen