Maasgouw gaat werk maken van biodiversiteit

Foto: Pixabay - Mylene2401 (CC0-Public Domain)

MAASGOUW – De afgelopen jaren is er wereldwijd een sterke afname te zien van de hoeveelheid dieren- en plantensoorten. Ook in Maasgouw.

In Nederland zijn sinds 1900 al honderden planten- en diersoorten verdwenen. Biodiversiteit, oftewel soortenrijkdom van planten en dieren, is van onschatbare waarde. Daarom maakt Maasgouw werk van biodiversiteit.

Afhankelijk
Of mensen zich goed voelen, gezond zijn en de economie goed functioneert, staat in directe relatie met de stand van de biodiversiteit. De natuur biedt ons namelijk voedsel, water, grondstoffen en schone lucht. Een gezonde balans tussen mensen, flora en fauna is belangrijk, want we zijn van elkaar afhankelijk. Daarom gaat Maasgouw de biodiversiteit in de kernen en de omliggende gebieden herstellen, behouden en waar mogelijk versterken. Een uitgebreide beschrijving van de aanpak vindt u in het Werkdocument Biodiversiteit. Hierin staat wat de komende jaren gedaan wordt om de natuur van Maasgouw mooier, rijker en duurzamer te maken en tegelijk te zorgen voor meer wateropvang en verkoeling op hete dagen. Heeft u ideeën voor het verbeteren van de biodiversiteit in Maasgouw? Dan hoort de gemeente dat graag. Hiervoor kunt u contact opnemen met John van den Berg via telefoonnummer 0475-85.25.00.

Cookieinstellingen