Twee verenigingen uit Maasgouw genomineerd voor club van het jaar

Foto: Facebook Novi Cantus

OHÉ EN LAAK/HEEL – Twee verenigingen uit Maasgouw zijn genomineerd voor club van het jaar. Het gaat om gemengde zangvereniging Novi Cantus uit Ohé en Laak, genomineerd in de categorie cultuurclub, en Tennisclub Helios uit Heel in de categorie sportclub.

Tot 24 mei worden gestemd op de clubs. Op 26 mei worden de gemeente- en provinciewinnaars bekendgemaakt.

Gemeentewinnaar
De gemeentewinnaars worden op basis van de meeste stemmen vastgesteld. Verenigingen hebben minimaal vijftig stemmen nodig om in aanmerking te kunnen komen voor de titel van gemeentewinnaar. De jury kiest vervolgens per provincie uit de top vijf van gemeentewinnaars, op basis van het aantal stemmen, de provinciewinnaar. Stemmen kan hier

Sociale netwerk
‘Nederland telt ruim 50.000 verenigingen en stichtingen, die samen het grootste sociale netwerk van ons land vormen. Samen bereik je meer dan alleen en dáárom is verenigen zo belangrijk’ zei een woordvoerder van de organisatie. De verkiezing moet dat belang onderstrepen. Er is echter slechts een handvol clubs in de regio genomineerd, maar het is mogelijk voor verenigingen om alsnog op de lijst te komen. Erben Wennemars en Typhoon fungeren als ambassadeurs van de verkiezing.

Cookieinstellingen